Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Prezidentė priėmė Alžyro ambasadoriaus skiriamuosius raštus

Prezidentė priėmė Alžyro ambasadoriaus skiriamuosius raštus
2015-09-25

Penktadienis, rugsėjo 25 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė Alžyro Liaudies Demokratinės Respublikos ambasadoriaus Lietuvai Salah Lebdioui skiriamuosius raštus. Susitikime aptarti dvišaliai, ekonominių ryšių stiprinimo ir aktualūs tarptautinės darbotvarkės klausimai.

Prezidentė ir naujasis ambasadorius dėmesį skyrė migracijos ir kovos su terorizmu temai, kalbėjo apie saugumo padėtį regione. Šalies vadovė pabrėžė, kad bendradarbiavimas migracijos klausimais tarp Alžyro ir Europos Sąjungos yra labai svarbus.

Anot Prezidentės, Alžyro ir ES šalių dialogas svarbus ir dėl Alžyro vaidmens užtikrinant stabilumą ir taiką visame regione.

Šalies vadovės teigimu, nors prekybos apimtys tarp Lietuvos ir Alžyro yra mažos, tačiau pastebimos teigiamos tendencijos. Svarbu stiprinti teisinę bazę, pasirašant susitarimus dėl ekonominio bendradarbiavimo bei investicijų skatinimo ir apsaugos.

Ambasadorius turi teisės ir politikos mokslų išsilavinimą. Alžyro užsienio reikalų ministerijoje darbą pradėjo 1975 m., dirbo diplomatinėse atstovybėse. S. Lebdioui ėjo ambasadoriaus pareigas Nyderlanduose, Dramblio Kaulo Krante ir Vengrijoje, kur buvo akredituotas Kroatijai ir Slovėnijai. Ambasadorius reziduoja Varšuvoje.