Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinimas Bulgarijos Prezidentui Rosen Plevneliev Nepriklausomybės dienos proga

Jūsų Ekscelencija,

savo ir visos Lietuvos žmonių vardu sveikinu Jus Bulgarijos nacionalinės šventės – Nepriklausomybės dienos – proga. Linkiu Jums daug laimės ir visokeriopos sėkmės, o visiems Bulgarijos žmonėms – gerovės ir klestėjimo.

Lietuvos ir Bulgarijos žmones siejančios bendros vertybės ir interesai lemia gerą tarpusavio supratimą ir palaikymą daugeliu svarbiausių klausimų. Neabejoju, kad visapusiškas abiejų valstybių dialogas tiek dvišalių santykių lygiu, tiek ir bendradarbiaujant Europos Sąjungoje ir Šiaurės Atlanto sutarties organizacijoje yra būtinas siekiant efektyviai spręsti mums šiandien kylančius iššūkius ir užtikrinant ilgalaikius mūsų tikslus politikos, ekonomikos ir saugumo srityse.

Jūsų Ekscelencija, linkiu, kad abiejų valstybių piliečių kartu plėtojamos naujos prekybos, kultūros ir mokslo iniciatyvos prisidėtų stiprinant Lietuvos ir Bulgarijos ryšius bei kuriant mūsų šalių ir visos Europos tautų gerovę ir vienybę.

Jūsų Ekscelencija, dar kartą sveikinu Jus ir visus Bulgarijos žmones nacionalinės šventės proga bei linkiu nuotaikingo minėjimo. Prašau priimti mano nuoširdžią pagarbą.