Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Prezidentė pasveikino policijos pareigūnus Angelų sargų dienos proga

Prezidentė pasveikino policijos pareigūnus Angelų sargų dienos proga
2015-10-02

Ketvirtadienis, spalio 2 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino Lietuvos policijos pareigūnus ir darbuotojus profesinės šventės – Angelų sargų dienos proga.

„Nuo Jūsų darbo ir profesionalumo priklauso mūsų šalies, visuomenės ir kiekvieno žmogaus saugumas. Užtikrinti jį – garbinga ir atsakinga misija. Ypač šiais permainingais laikais“, – sakoma Lietuvos policijos pareigūnams perduotame Prezidentės sveikinime.

Pasak Prezidentės, policijos darbai svarbūs visiems – visuomenės saugumo užtikrinimas, kova su organizuotu nusikalstamumu, terorizmu, šešėline ekonomika ir korupcija, karo pabėgėlių integracija.

Šalies vadovės teigimu, narystė Europos Sąjungoje atvėrė visiems naujų galimybių – mokytis, dalytis patirtimi, bendradarbiauti, gauti techninę paramą. Tačiau kartu sulaukėme ir iššūkių. Prezidentė pabrėžė, kad atsakyti į juos prireiks susitelkimo ir naujo požiūrio į darbą.

Prieš 25-erius metus atkurta Lietuvos policija nuėjo ilgą tobulėjimo kelią, tačiau prieš akis – nauji uždaviniai modernizuoti veiklą ir padaryti ją dar efektyvesnę. Profesinės šventės proga šalies vadovė pareigūnams palinkėjo ryžto, išminties ir visuomenės paramos.