Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinimas 40 - mečio Jubiliejų švenčiančiam Kauno valstybiniam chorui

Gerbiamieji choristai, maestro Petrai Bingeli!

Chorinis dainavimas yra tobuliausių pasaulyje instrumentų - žmonių balsų ir sielų - harmoningas skambėjimas.

Minėdami Jūsų kolektyvo 40 - metį, mes prisimename tą ilgą ir nelengvą kelią, kurį nuėjo vienas profesionaliausių Lietuvoje muzikinių kolektyvų - Kauno valstybinis choras.

Pradėjęs nuo smulkių muzikos formų, jis išaugo iki choro, gebančio atlikti žymiausius klasikinio ir šiuolaikinio repertuaro kūrinius. Sunku būtų išvardinti festivalius ir koncertų sales, kultūros namus ir filharmonijas, bažnyčias ir katedras, kuriose skambėjo Jūsų balsai. Garsiausi pasaulio atlikėjai ir dirigentai, tokie kaip lordas Yehudi Menuhinas, Mstislavas Rostropovičius, Krzysztofas Pendereckis, Justusas Frantzas, Jurijus Bašmetas ir kiti - koncertavo su Jumis!

Jūs kūrybingai atliepėte ir žymiausių lietuvių dirigentų: Juozo Domarko, Sauliaus Sondeckio, Jono Aleksos, Gintaro Rinkevičiaus batutai. Visą šį turiningą kelią nuo pat pradžių su Jumis nuėjo nepakeičiamas Jūsų choro vadovas, Lietuvos Nacionalinės premijos laureatas, profesorius Petras Bingelis. Tik Jūs ir jis žinote, kiek reikėjo sunkių repeticijų, kad pasiektumėte tokį aukštą profesionalumą, kurį dabar taip vertina Europos ir pasaulio muzikos žinovai.

Visuomenėje žmonės negalėtų išgyventi be sutarimo, be susiklausymo, be dermės, kuri yra visuomenės jungtis.

Nuoširdžiai sveikinu Jus garbingos sukakties proga ir linkiu , kad nepailsdami neštumėte sielų harmoniją mums.

Sėkmės, stiprybės ir naujų iškilių projektų.