Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Prezidentūroje paminėti Etnografinių regionų metai

Prezidentūroje paminėti Etnografinių regionų metai
2015-10-11

Sekmadienis, spalio 11 d. (Vilnius). Minint Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės globojamus Etnografinių regionų metus, Prezidentūros rūmų Kolonų salėje vyko pažintinė popietė „Aš tou suodna skinsio“. Tai jau antrasis Etnografinių regionų metams skirtas Prezidentūros Atvirų erdvių ciklo renginys.

Popietėje 20-ies metų veiklos sukaktį švenčiantis Vilniaus miesto folkloro ansamblis „Virvytė“ kvietė pavaikščioti po žemaičių folkloro sodus, kuriuose skambėjo tęstinės daugiabalsės žemaičių dainos, instrumentinė muzika, buvo atliekami tradiciniai Žemaitijos regiono šokiai.

Šventės metu perskaitytame sveikinime „Virvytės“ kolektyvui Prezidentė pabrėžė, kad jau 20 metų ansamblis saugo ir puoselėja iš tėvų ir senelių gautą palikimą – žemaičių tarmę, žemaitiškų dainų, šokių tradicijas ir papročius.

Pasak šalies vadovės, šiemet visoje Lietuvoje minint Etnografinių regionų metus, turime progą dar geriau pažinti liaudies kultūrą ir papročius, apsivilkti tautinį kostiumą, išmokti liaudies dainą, tarmiškai pasveikinti draugus ir kaimynus. Tai – didieji mūsų tautos turtai, kuriuos didžiuodamiesi turime pristatyti pasauliui.

Primename, kad ekskursijos po vidines Prezidento rūmų erdves organizuojamos penktadieniais, šeštadieniais ir sekmadieniais. Pageidaujantieji apsilankyti turi iš anksto registruotis tel. 8 706 64 073. Daugiau informacijos rasite Prezidentūros interneto puslapyje www.lrp.lt.