Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Prezidentė priėmė Vengrijos ambasadoriaus skiriamuosius raštus

Prezidentė priėmė Vengrijos ambasadoriaus skiriamuosius raštus
2015-10-14

Trečiadienis, spalio 14 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė Vengrijos ambasadoriaus Zoltano Jancsi skiriamuosius raštus.

Prezidentė su naujuoju ambasadoriumi aptarė migracijos krizės klausimus – Europos išorės sienų apsaugos ir išorės sienų valdymo agentūros „FRONTEX“ stiprinimą. Taip pat galimybę steigti bendras ES pasieniečių pajėgas.

Šalies vadovė pabrėžė svarbų Vengrijos indėlį į Lietuvos saugumą bendradarbiaujant Baltijos šalių oro policijos misijoje ir NATO pajėgų integravimo vadavietėje. Susitikime Prezidentė kalbėjo ir apie aktualius dvišalius klausimus bei teigiamas tendencijas Lietuvos ir Vengrijos ekonominiuose santykiuose.

Z. Jancsi 1989 m. pradėjo darbą Vengrijos užsienio reikalų ministerijoje, kur dirbo įvairiuose postuose. Diplomatas dirbo Ministro Pirmininko kabinete, taip pat ėjo direktoriaus NATO ir ES reikalams pareigas Vengrijos nacionalinėje saugumo tarnyboje. Prieš paskyrimą į Lietuvą dirbo konsulu Bulgarijoje ir Australijoje, buvo ambasadoriumi Jungtiniuose Arabų Emyratuose.