Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Prezidentė priėmė Angolos ambasadoriaus skiriamuosius raštus

Prezidentė priėmė Angolos ambasadoriaus skiriamuosius raštus
2015-10-27

Antradienis, spalio 27 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė Angolos Respublikos ambasadoriaus Isaias Jaime Vilinga skiriamuosius raštus.

Susitikimo metu taip pat aptartos dvišalių Lietuvos ir Angolos santykių stiprinimo galimybės, bendradarbiavimo perspektyvos tarptautinėse organizacijose bei įvairiuose daugiašaliuose formatuose.

Pasak Lietuvos vadovės, būtina daugiau pastangų dėti į abipusiai naudingus prekybos santykius. Dvišalės prekybos apimtys šiuo metu nedidelės. 2014 m. eksportas siekė 1,2 mln. eurų, o importo nebuvo.

Potenciali Lietuvos ir Angolos bendradarbiavimo sritis yra studentų mainai. Šalies vadovė pabrėžė, jog studentai iš Angolos yra laukiami Lietuvoje. 2013 - 2014 mokslo metais Lietuvoje studijavo apie 200 studentų iš Afrikos, tačiau studentų iš Angolos nebuvo.

Susitikimo metu taip pat kalbėta apie valstybių visuomeninių ir kultūrinių ryšių plėtojimą. Pasak Prezidentės, sportas yra ta sritis, kuri padėtų sustiprinti Lietuvos ir Angolos žmonių santykius. Tiek Lietuvoje, tiek Angoloje krepšinis yra labai populiari sporto šaka.

1939 m. gimęs ambasadorius studijavo pedagogiką, prekybą ir verslą, politikos mokslus ir tarptautinius santykius. 2003–2011 m. ėjo ambasadoriaus Graikijoje pareigas, 2011–2013 m. – ambasadorius Mozambike, o nuo 2014 m. – ambasadorius Švedijoje.