Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Prezidentė pasveikino Ispaniją nacionalinės šventės proga

Prezidentė pasveikino Ispaniją nacionalinės šventės proga
2015-10-12

Pirmadienis, spalio 12 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė savo ir visų Lietuvos žmonių vardu pasveikino Ispanijos Karalių Pilypą VI šalies nacionalinės šventės proga ir palinkėjo nuotaikingo minėjimo.

„Ispanija yra svarbi Lietuvos partnerė ir sąjungininkė ES ir NATO. Gerą abiejų šalių tarpusavio supratimą lemia ne tik mus siejančios vertybės, bet ir bendri tikslai, požiūris į svarbiausius žemyno ekonomikos, energetikos ir saugumo klausimus“, – sakoma Prezidentės sveikinime.

Pasak šalies vadovės, Lietuva ir Ispanija turi daug bendrų interesų – praėjusį mėnesį abiejų šalių piliečiai vieningai stebėjo nacionalinių vyrų krepšinio rinktinių susitikimą Europos krepšinio čempionato finale.

Prezidentė pabrėžė, kad Lietuvos ir Ispanijos žmonių valia plėtojamos iniciatyvos kultūros, mokslo, švietimo, sporto ir turizmo srityse sudaro sąlygas dar artimesniam bendradarbiavimui. Abipuse pagarba ir pasitikėjimu paremtas dialogas padeda kartu kurti stiprią Europos Sąjungą ir rasti vieningą atsaką į kylančius iššūkius.

Prezidentė Ispanijos Karaliui palinkėjo sveikatos ir laimės, o Ispanijai ir visiems jos žmonėms – vienybės, visokeriopos sėkmės ir klestėjimo.