Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinimas dailininkei Taidai Balčiūnienei 90-ojo jubiliejaus proga

Gerbiamoji Taida Balčiūniene,

subtilios ir jautrios Jūsų iliustracijos padėjo tūkstančiams mažylių atverti knygų pasaulio duris. Iš meilės kupinų rankų atsiradę piešiniai vedė nuostabiais pažinimo takais ne tik Lietuvos, bet ir kitų šalių vaikus.

Jūsų kūryba puošė daugybę grožinės literatūros leidinių. Ypač žavimės Jūsų dėmesiu ir meile lietuvių klasikams. Negalime pamiršti ir to, kad Jūsų spalvos įkvėpė gyvybės ir ne vienam vadovėliui. O kur dar daugybė nuostabių vaikiškų atvirukų, ekslibrisų!

Nors studijavote architektūrą, vėliau ėmėtės vaikiškų knygų iliustratorės darbo. Savo pavyzdžiu Jūs liudijate, kaip svarbu pasirinkti širdžiai artimą gyvenimo kelią. Tai patvirtins ir ne viena skaitytojų karta, kurią išugdė Jūsų iliustruotos knygos. Tam pritars ir pasigėrėjimo vertas gausus Jūsų pačios vaikų ir vaikaičių būrys.

Kuo nuoširdžiausiai sveikinu Jus gražaus 90-ies metų jubiliejaus proga! Linkiu Jums sveikatos ir stiprybės. Tegul Jus gaubia artimųjų meilė ir šiluma!