Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Konstitucijos egzaminas – patriotiškumo liudijimas

Konstitucijos egzaminas – patriotiškumo liudijimas
2015-10-26

Pirmadienis, spalio 26 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė apdovanojo Konstitucijos egzamino nugalėtojus.

Į Prezidentūroje surengtą Konstitucijos egzamino nugalėtojų ceremoniją atvyko piliečių iš visos Lietuvos. Nugalėtojais paskelbti 29 asmenys.

„Konstitucijos egzaminas yra Lietuvos žmonių patriotiškumo liudijimas. Tūkstančiai aktyvių piliečių savo pavyzdžiu rodo, kad esame brandi visuomenė, žinanti, kas yra valstybingumo pamatas, ir prisimenanti savo teises bei pareigas“, – sakė šalies vadovė, sveikindama Konstitucijos egzamino nugalėtojus.

Pasak Prezidentės, Konstitucijos egzamino tradicija sutelkia visą Lietuvą ir primena, jog šalies žmonės žino pamatus, ant kurių 1992-aisiais visa Tauta referendume nusprendė kurti savo valstybę. Tuomet priimta Konstitucija saugo mums reikšmingiausius dalykus: šalies nepriklausomybę, demokratiją, prigimtines žmogaus teises ir laisves.

Prezidentės teigimu, tik laikydamiesi Konstitucijoje įtvirtintų principų, turėsime universalų raktą, padedantį įveikti naujus ir dažnai neregėtus mūsų valstybės gyvenimo iššūkius.

Prezidentė palinkėjo, kad aktyvių piliečių išmanymas, dalyvavimas diskusijose ir teigiamas pavyzdys visada padėtų apginti Konstituciją.

Jau devintą kartą visoje šalyje surengtas Konstitucijos egzaminas sulaukė daugiau nei 31 tūkst. dalyvių, kurie varžėsi atskirose grupėse: pilnametystės sulaukusių piliečių, teisę studijuojančių ir teisinį išsilavinimą turinčių asmenų, laisvės atėmimo vietose esančių nuteistųjų ir skirtingo amžiaus moksleivių.