Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Pilietiški mokytojai – stipri Lietuva

Pilietiški mokytojai – stipri Lietuva
2015-10-05

Pirmadienis, spalio 5 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė Tarptautinės mokytojų dienos proga lankėsi Vilniaus Šolomo Aleichemo ORT gimnazijoje.

Prezidentė apžiūrėjo vienos moderniausių Lietuvoje gimnazijų klases, bendravo su mokytojais ir mokiniais. Gimnazijoje mokosi 352 mokiniai iš žydų, lietuvių, rusų ir lenkų šeimų. Pamokos vyksta lietuviškai, taip pat mokoma hebrajų kalbos. Didelis dėmesys skiriamas Lietuvai, jos kultūrai, istorinei praeičiai.

Sveikindama mokytojus, Prezidentė pabrėžė, kad Mokytojų diena – džiaugsminga šventė.  Mokytojo misija yra svarbi ir gerbiama kiekvienoje tautoje. Savo žiniomis, patirtimi ir išmintimi dalindamasis su jaunąja karta, mokytojas padeda jai suprasti pasaulį. Tai, ką mokiniai randa mokykloje, lieka visam gyvenimui“, – sakė Prezidentė.

Pasak Prezidentės, daugiatautė Šolomo Aleichemo ORT gimnazija yra viena geriausių sostinėje ir Lietuvoje. Svarbu, kad mokykla yra ne tik pažangi, bet ir puoselėja tautinės bendrijos tradicijas, kultūrą ir kalbą. Čia ugdomi tikri Lietuvos patriotai ir piliečiai.

Vilniaus žydų nacionalinė mokykla įkurta 1989 m. ir ilgą laiką veikė Viršuliškių mikrorajone esančiame vaikų darželyje. 2013 m. mokyklai perduotas pastatas Žvėryne ir suteiktas Vilniaus Šolomo Aleichemo ORT gimnazijos pavadinimas.

Čia mokiniams sudarytos galimybės naudotis naujausiomis technologijomis – 3D spausdintuvais, kompiuterinėmis laboratorijomis, susipažinti su nanotechnologijomis ir atskleisti savo mokslinius ir kūrybinius gebėjimus.