Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinimas Turkijos Respublikos Prezidentui Recepui Tayyipui Erdoğanui šalies nacionalinės šventės proga

Jūsų Ekscelencija,

savo ir visos Lietuvos žmonių vardu nuoširdžiai sveikinu Jus Turkijos nacionalinės šventės – Respublikos dienos – proga. Linkiu Jums sveikatos ir stiprybės toliau dirbant savo šalies labui, o Turkijai ir jos žmonėms – ilgų gerovės ir klestėjimo metų.

Lietuvos ir Turkijos piliečiai gali džiaugtis stiprėjančiais ryšiais ir nuosekliai augančiu politiniu, ekonominiu ir kultūriniu abiejų valstybių bendradarbiavimu. Dvišalius mūsų valstybių santykius papildo ir stiprina bendri sąjungininkų tikslai Šiaurės Atlanto sutarties organizacijoje bei partnerystė santykių su Europos Sąjunga kontekste. Dvišalis Turkijos ir Lietuvos dialogas, grįstas bendra sąjungininkių ir partnerių dvasia, užtikrina, kad ir toliau vieningai dirbsime, siekdamos sėkmingai spręsti mūsų regionui, Europai ir visam pasauliui aktualias problemas ir iššūkius.

Neabejoju, kad artimiausiais metais mūsų šalių draugiškus ryšius stiprins abiejų valstybių piliečių plėtojami prekybos, kultūros, turizmo, mokslo, inovacijų ir studentų mainų projektai. Linkiu, kad mūsų šalių piliečiai aktyviau išnaudotų naujas abipusiškai naudingas bendradarbiavimo galimybes ir prisidėtų prie didesnės abiejų valstybių gerovės.

Jūsų Ekscelencija, dar kartą sveikinu Jus ir visus Turkijos žmones nacionalinės šventės proga. Prašau priimti mano nuoširdžią pagarbą ir linkėjimus.