Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinimas Kroatijos Respublikos Prezidentei Kolindai Grabar-Kitarović nacionalinės šventės – Nepriklausomybės dienos – proga

Jūsų Ekscelencija,

savo ir visos Lietuvos žmonių vardu leiskite Jus pasveikinti Kroatijos nacionalinės šventės – Nepriklausomybės dienos – proga. Linkiu Jums sveikatos ir didžiausios sėkmės, o Jūsų šaliai ir visiems Kroatijos žmonėms – ilgų gerovės ir klestėjimo metų.

Nuoširdžiai džiaugiuosi, kad tvirta Lietuvos ir Kroatijos partnerystė, paremta draugiškais abiejų valstybių žmonių ryšiais, nuolat stiprėja ir atveria naujų abipusiškai naudingo bendradarbiavimo galimybių. Mus jungiančios vertybės ir tikslai padeda rasti bendrą poziciją svarbiausiais Europos Sąjungos ir Šiaurės Atlanto sutarties organizacijos darbotvarkės klausimais.

Nuolat intensyvėjančius mūsų šalių ir piliečių ryšius atspindi ir planuojamas Kroatijos ambasados atidarymas Vilniuje. Tikiu, kad tai bus papildomas impulsas visapusiškai stiprinti Lietuvos ir Kroatijos dialogą svarbiausiais klausimais. Neabejoju, kad, dalydamiesi bendra patirtimi ir suteikdami daugiau galimybių dar artimesniam mūsų bendradarbiavimui prekybos, kultūros, turizmo, švietimo, mokslo srityse, ne tik sustiprinsime mūsų šalių žmonių ir visų europiečių gerovę ir saugumą, bet ir puoselėsime ypatingą mūsų valstybių draugystę.

Jūsų Ekscelencija, dar kartą sveikinu Jus ir visus Kroatijos žmones Nepriklausomybės dienos proga ir linkiu nuotaikingos šventės. Prašau priimti nuoširdžiausią pagarbą ir linkėjimus.