Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinimas Kinijos Liaudies Respublikos Prezidentui Xi Jinping šalies nacionalinės šventės proga

Jūsų Ekscelencija,

leiskite Jus pasveikinti šešiasdešimt šeštųjų Kinijos Liaudies Respublikos įkūrimo metinių proga. Linkiu Jums sėkmės ir susitelkimo dirbant šalies žmonių labui, o Kinijos valstybei ir visiems jos gyventojams – visapusiškos gerovės, klestėjimo ir džiaugsmo.

Mūsų šalys gali džiaugtis tvirtėjančiais ryšiais ir didėjančiu bendradarbiavimu prekybos ir investicijų sektoriuje. Neabejoju, kad toliau intensyvėjantis dvišalis dialogas ir sėkmingai abiejų valstybių piliečių bendrai plėtojami projektai logistikos, transporto ir kitose srityse stiprins mūsų valstybes ir kurs tvirtą pamatą dar artimesniems tarpusavio santykiams.

Tikiuosi, kad naujos kultūros, mokslo ir švietimo, abipusės studentų ir akademinių mainų iniciatyvos ypač sustiprins mūsų šalių ir žmonių ryšius, leis dar geriau pažinti mūsų unikalias kultūras.

Šiandien, kai pasaulis susiduria su rimčiausiais politiniais, ekonominiais ir socialiniais iššūkiais, tvirtai tikiu, kad Lietuvos ir Kinijos bendradarbiavimas dvišaliu ir daugiašaliu lygiu, taip pat Europos Sąjungos ir Kinijos santykių kontekste prisidės prie atsakingo tarptautinės darbotvarkės klausimų sprendimo ir visapusiškos paramos taikai ir saugumui.

Jūsų Ekscelencija, dar kartą sveikinu Jus Kinijos nacionalinės šventės proga. Prašau priimti mano nuoširdžią pagarbą.